Ce am invatat din citatele celebre?

   

      Pornind de la ideea ca suntem diferiti, ca avem pasiuni diferite si experiente de viata care nu coincid, cu siguranta persoanele care ne vor marca viata sunt altele.

       Va povesteam si cu alte ocazii, ca in perioada liceului, fiind o persoana nu foarte sociabila, imi placea sa citesc extrem de mult. Mi-au trecut prin mana carti extrem de proaste, mediocre, dar si carti extrem de bune, ale caror invataminte le aplic si astazi.  
Din punctul meu de vedere, ceea ce citesti in perioada de formare (copilarie, adolescenta) va avea cel mai mare impact asupra a ceea ce vei fi ca adult. Este adevarat ca acum "practica cititului clasic" a cam apus, dar indiferent de modul in care primim informatia, trebuie sa avem in vedere un singur lucru: sa fie de calitate sau altfel spus cu ce ma ajuta pe mine sa stiu asta?
Invatamintele din citatele celebre pe care le aplic si astazi sunt:
  • Sunt oameni care au bani si oameni care sunt bogati.(Coco Chanel
Poti intalnii oameni extraordinari in toate paturile sociale si oameni fara caracter acolo unde te astepti mai putin. Incercati sa nu judecati un om in functie de mediul social din care provine si nici sa va considerati superiori altor oamenni. Nu uitati ca nimeni nu este perfect si fiecare dintre noi ducem o lupta despre care celalat nu stie nimic.
  • Poti arata superb la 30 de ani, sarmanta la 40 si irezistibila tot restul vietii.(Coco Chanel)
  • Simplitatea este cheia adevaratei elegante. (Coco Chanel)
A fi elegant nu inseamna sa pui pe tine o tona de haine, care mai de care cu etichete "mai celebre". Intotdeauna lucrurile simple, clasice vor fi la moda, trebuie sa profiti de asta!
  • Faptul ca nu iti atingi scopul in viata nu-i o tragedie. Adevarata trageedie este sa nu ai unul.(Benjamin Mays)
  • A face pe prostul la momentul potrivit este cea mai mare intelepciune. (Cicero)
De cele mai multe ori asta se aplica in relatiile de munca, pentru ca de, traim in Romania, unde "pila" este cel mai bun sistem de recrutare. Mai avem mult de invatat din pacate, foarte mult.
  • Nu-mi dati sfaturi. Stiu sa gresesc si singur.( Immanuel Kant)
  • Un om sarac nu este un om fara bani. Un om sarac este cel care nu are nici un vis. (Henry Ford)
  • Prefer sa deranjez cu adevarul, decat sa plac cu lingusiri. (Seneca)
Am detestat intotdeauna oamenii prefacuti, lingustori si care promoveaza ierarhic datorita relatiilor "sus puse" pe care le au, dar dintre toti, cred ca lingusitorii sunt cei mai greu de suportat. Si apoi de ce ai vrea sa fi "periat"?!
  • Singurul mod de a realiza lucruri minunate este sa iubesti ceea ce faci. (Steve Jobs)
Un lucru care nu poate fi mai adevarat. Doar ca destul de greu de aplicat in tara noastra.
  • Nu conteaza de cate ori cazi, ci de cate ori de ridici.  
Consider ca este foarte important sa iti revii dupa fiecare lovitura pe care ti-o da viata, sa inveti ceva din lectia respectiva si sa mergi mai departe. 
Daca va doriti sa cititi o carte buna va recomand sa vizitati siteul celor de la Libris.ro, deoarece au intotdeauna reduceri si o varietate mare de produse.

libris.ro%20

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bolile, cauzele spirituale si vindecarea prin gandire

Ochiul lui Horus cel mai puternic simbol de protectie

Sa vorbim despre sporul casei