Dorinte pe care banii le pot indeplinii

Fiecare dintre noi avem dorinte care sunt mai usor sau mai greu de indeplinit, dar daca renuntam dupa primul esec, cu siguranta nu vor fi niciodata indeplinite.
Va povesteam si cu alta ocazie, ca exista o carte, care in ultimul an a avut o mare infuenta asupra modului meu de a vedea lucrurile, aceasta se numeste "De la idee la bani" a lui Napolen Hill, iar domnia sa spunea ca: " nici un om nu este invins decat in momentul in care infrangerea este acceptata ca o realitate" sau cum imi place mie sa  spun "Nu conteaza de cate ori cazi, ci de cate ori te ridici"!
Cu totii suntem constienti de situatia dificila cu care se  confrunta societatile private cu capital autohton, tocmai de aceea daca nici unul dintre noi nu va  face ceva pentru indreptarea situatiei, intr-un timp nu foarte indepartat situatia va fi dezastruoasa.
Dupa cum stiti deja, eu nu sunt un mare fan credite, poate si datorita faptului ca nu le-am ales pe cele potrivite pentru nevoile mele si nici nu mi-au fost explicate concret plusurile si minusurile unui astfel de produs. Dar, sunt costienta de utilitatea lor in mediul de afaceri. Pentru ca sunt o persoana careia nu ii place sa aiba datorii foarte mari, dar cu siguranta in momentul in care aleg de un credit bancar pentru afacerea mea sunt de parere ca varianta Overdraft si linie de credit este cea mai potrivita, din urmatoarele considerente:

  •  finanteaza activitatile curente ale IMM-urilor,
  • poate fi folosit pentru plata datoriilor catre bugetul de stat, insa nu mai vechi de 3 luni,
  • ofera refinantarea altor activitati pentru capitalul de lucru,
  • fara garantie se acorda pana la 10% din cifra de afaceri aferenta bilantului anului precedent,
  • cu garantie se acorda pana la 25 % din cifra de afaceri aferenta bilantului, anului precedent,
  • perioada de rambursare este de pana la 12 luni cu posibilitatea de prelungire,
  • suma creditului se stabileste in functie de nevoile clientului si capacitatea sa de rambursare,
  • nu avem comision pentru neutilizarea sumei din overdraft,
  • rularea fondurilor prin contul deschis diminueaza valoarea creditului, reducand astfel suma datorata bancii pentru dobanda,
  • debitorului i se intocmeste dosarul de creditare.
Desigur este complicat sa alegi varianta care ti se potriveste, pentru ca fiecare banca in parte include in oferta, atat parti bune pentru tine ca antreprenor, cat si parti mai putin favorabile, pe care oricat de bineintentionat ai fi este posibil sa iti scape, de aceea este indicat sa apelam la un broker financiar-bancar, atunci cand ne dorim un imprumut. O varianta de luat in calcul sunt cei de la AVBS Credit, care sunt printre primele companii de intermedieri credite bancare din Romania.
Pentru mine, care ador sa citesc si sa fiu inconjurata de carti, cred ca o librarie clasica, in care poti sa simti mirosul de hartie si sa poti atinge fiecare produs in parte este ideala. Din pacate, noi ca natie am uitat sa citim si sa ne bucuram de lucrurile simple si frumoase pe care viata ni le ofera. Bineinteles, ca posibilitatea de a iti cumpara online cartea pe care ti-o doresti trebuie sa existe, la fel si un loc in care poti servi un ceai sau o cafea, personal aleg cafeaua si pentru 15-30 de minute sa rasfoiesti un exemplar al celor mai noi si vandute carti din domeniul ales.
Articol scris pentru Spring Super Blog 2017.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bolile, cauzele spirituale si vindecarea prin gandire

Ochiul lui Horus cel mai puternic simbol de protectie

Sa vorbim despre sporul casei